Domov SPRÁVY News Prvé dojmy: Alfa Romeo Junior & Jeep Grand Cherokee 4xe

Prvé dojmy: Alfa Romeo Junior & Jeep Grand Cherokee 4xe

Alfa Romeo Junior pri kaštieli vo Voderadoch
Foto: startstop.sk, Marek Görözdös

Alfa Romeo Junior, ktoré sa muselo premenovať z pôvodného názvu Milano kvôli legislatívnym dôvodom v Taliansku, je na Slovensku. Spoločnosť jej na prvom stretnutí robila vlajková loď značky Jeep, model Grand Cherokee 4xe. 

Neďaleko Bratislavy, do krásneho prostredia Kaštieľa Voderady, značky Jeep a Alfa Romeo priniesli okrem horúcich noviniek aj kúsok histórie v podobe pôvodného modelu Fiat 500, Alfa Romeo GT1300 Junior a predchádzajúce generácie modelu Jeep Grand Cherokee. Mali sme možnosť zistiť technické špecifikácie a podrobnosti nových modelov. Neskôr nasledovali prvé jazdy, kde na nás nové modely stihli zapôsobiť.

Foto: startstop.sk, Marek Görözdös

Alfa Romeo Junior

Na prvý pohľad pôsobí nový Junior naozaj dynamicky, priam agresívne, napriek jeho kompaktným rozmerom. Prísny pohľad predných Full-LED Matrix svetlometov a mohutné otvory chladenia na prednej maske robia dojdem, že kompaktný crossover je oveľa širší ako v skutočnosti. Naprieč celým autom sa nachádzajú symboly Alfa Romeo. Okrem tradičných označení na prednej kapote nájdeme hada značky Alfa Romeo aj v maske chladiča či na C stĺpikoch. Po nasadnutí na nás pozitívne zapôsobil moderný interiér s dizajnovým jazykom koncernu Stellantis. Digitálny prístrojový štít s centrálnym displejom sú dobre známe z iných modelov koncernu. Miernym sklamaním boli použité tvrdé plasty na prístrojovej doske a dverách, no naopak, veľmi príjemne prekvapili škrupinové sedadlá.

Sedadlo vodiča vo vozidle Alfa Romeo Junior
Foto: startstop.sk, Marek Görözdös

Okrem toho, že pôsobia športovo, sú aj pohodlné. Pod kapotou má Junior preplňovaný mild-hybridný trojvalec 1.2 THP s výkonom 100 kW. My sme otestovali aj elektrický variant s výkonom 115 kW. Vrcholový variant s výkonom 207 kW a naozajstným dynamickým potenciálom príde na trh neskôr. Kombinovaný dojazd na plne nabitú batériu je 410 km podľa WLTP. Dobitie batérie z 20 % na 80 % trvá 27 minút.

ssangyong-torres-evx
Alfa Romeo Junior pri kaštieli vo Voderadoch
Foto: startstop.sk, Marek Görözdös

Grand Cherokee 4xe

Vlajková loď značky už na prvý pohľad evokuje luxus a terénne schopnosti. Po nasadnutí milo prekvapí dizajn, kvalita interiéru a použité materiály. V kabíne sa nachádzajú obklady z pravého dreva. Prvotriedny komfort na palube zabezpečuje výborné odhlučnenie kabíny i masážne predné sedadlá. Výhrev a chladenie sedadiel je možný aj v druhom rade. Príjemnú atmosféru umocňuje panoramatická strecha, vďaka ktorej je interiér príjemne presvetlený.

Interiér automobilu Jeep Grand Cherokee 4xe
Foto: startstop.sk, Marek Görözdös

Grand Cherokee 4xe vďaka plug-in hybridnej technológii zabezpečuje lepšiu dynamiku pri akcelerácii, ktorú je ihneď cítiť pri zošliapnutí plynového pedálu. Hybridná sústava sa skladá z preplňovaného štvorvalca s objemom 2,0 l, ktorý produkuje výkon 200 kW a nového elektromotora. Systémový výkon hybridného Grand Cherokee je 280 kW. Dojazd na elektriku výrobca udáva 51 kilometrov.

Jeep Grand Cherokee 4xe
Foto: startstop.sk, Marek Görözdös

Reálne využitie v bežnom živote až v plnohodnotnom teste

Prvé dojmy z nových modelov Jeep Grand Cherokee 4xe a Alfa Romeo Junior sú dobré, no reálne dojazdy na batériu či využitie v praxi otestujeme naplno v plnohodnotnom redakčnom teste.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 1

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokCLEPA: Dodávatelia masívne prepúšťajú, o prácu prichádzajú desaťtisíce ľudí

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here