startstop

Kedy príde Tesla Roadster? Elon Musk vyslovil záhadné slová

Tesla Roadster jazdí po cestách v Amerike

Foto: Tesla

O modeli Tesla Roadster sa hovorí už niekoľko rokov, no na trhu ho stále nemáme. Podľa všetkého jeho debut nenastane ani tento rok, opäť sa odkladá.

Dá sa výrokom Elona Muska ešte vôbec veriť? Za roky si totiž vybudoval nielen povesť technologického génia, ale aj akéhosi kecálka. Potvrdzuje sa to aj pri spomínanom modeli Tesla Roadster. Jeho koncept totiž značka odhalila už v roku 2017 a Musk vtedy tvrdil, že do 2020 bude jazdiť na cestách. To sa však nestalo a Roadster bol odložený. Šéf Tesly následne hovoril, že dodávky elektrického športiaku začnú v roku 2024. Dnes však už máme koniec októbra daného roka a po Roadsteri ani stopy.

Foto: Tesla

Premiéra nebude ani v 2024

Elon Musk na nedávnom stretnutí akcionárov potvrdil, že dlho očakávaná novinka sa odkladá, opäť. „Určite by som sa chcel poďakovať našim dlhoročným držiteľom záloh na model Tesla Roadster,” povedal Musk. „Dôvod, prečo ešte nevyšiel, je ten, že Roadster nie je len čerešničkou na torte, je to čerešnička na čerešničke na torte,“ povedal na mítingu Musk, z ktorého zvukový záznam je k dispozícii na Youtube. „Všetci by sme radi pracovali na novej generácii modelu Tesla Roadster. Je to super zábava a pracujeme na nej, ale musí prísť až za vecami, ktoré majú vážnejší vplyv na dobro sveta,“ dodal na margo nového Roadsteru Musk.

Kedy sa teda dostane Roadster do produkcie?

Nuž, to nateraz nevieme. V predchádzajúcom júlovom hovore k výsledkom hospodárenia Elon Musk povedal, že výroba Roadstera je stále na pláne v roku 2025. Vzhľadom na tieto nedávne správy to však vyzerá, že výroba nemusí začať ani budúci rok. Očakáva sa, že ak novinka bude mať jedného dňa konečne premiéru, mohla by vyzerať veľmi podobne ako koncept predstavený v 2017.

Foto: Tesla

Musk vo februári na sociálnej sieti X (predtým Twitter) napísal, že spoločnosť „radikálne zvýšila ciele dizajnu“ a že konečný vzhľad bude predstavený budúci rok. Pokiaľ ide o výkon, pôvodný koncept sľuboval až 1 000 koní zo štvorice elektromotorov. Musk však vo februári uviedol, že nový Roadster by mohol byť ešte rýchlejší a s voliteľným balíkom SpaceX dosiahnuť rýchlosť 60 míľ za hodinu (97 km/h) za menej ako jednu sekundu. Či sa to stane realitou alebo išlo o ďalší z prázdnych Muskových výrokov, ukáže až čas.

Exit mobile version