Hummer predstavil svoju reakciu na hranaté auto Elona Muska. 3 elektrické motory a zrýchlenie z 0-100 km/hod za približne 3 sekundy hovoria za všetko. A to je ešte skromný.

Ešte v decembri minulého roka sa začalo špekulovať o tom, že Hummer by sa mohol vrátiť. Ale v elektrickom štýle. Tým, že sa automobil predstavil v ekologickejšom svetle, by si mohol konečne umyť ruky od svojho environmentálne nepriaznivého obrazu. Niečo ako zbaviť sa hriechov, pre ktoré bol v minulosti odsudzovaný.

Američania z GMC dodržali slovo a Hummer oficiálne zažije svoje druhé vzkriesenie k životu. Úplne nová elektrická reinkarnácia legendy šokuje svojimi parametrami. Ak sa údaje použité výrobcom premietnu do reality, Tesla Cybertruck si získa veľmi silného rivala.

Pohon sa v tomto prípade skladá z troch elektromotorov, ktoré dokopy vygenerujú pôsobivých 1 018 konských síl a krútiaci moment približne 1 000 Nm. Tieto parametre by mali umožniť dosiahnuť stovku za približne 3 sekundy. Stojí za zmienku, že skvelý výkon ide ruka v ruke s dobrým dojazdom. Na plné nabitie má Hummer EV prejsť až 563 kilometrov, čo by v kombinácii s možnosťou rýchleho nabíjania s výkonom 350 kW malo zabezpečiť dostatočnú mobilitu.

ssangyong-torres-evx

Napriek tomu, že Hummer je poháňaný elektrinou, zostane Hummerom. Čo to znamená? Že si jednoducho zachová vynikajúce terénne vlastnosti. Štandardné kolesá umožnia prekonať autu prekážky vysoké až 457 milimetrov. V prípade potreby je tu voľba s názvom Extract, ktorá natiahne svetlú výšku o ďalších 149 mm.

Ešte toho nemáte dosť? Riešenie v štýle krabej chôdze vás potom dostane. Najväčší dojem spomedzi všetkých noviniek dostupný v novom Hummeri EV bude robiť systém 4 otočných kolies. Jasné, na vozovke sa hýbu logicky všetky kolesá. Ale nezávisle od seba už nie. Takže ak aj Hummer náhodou zapadne niekde v zložitejších jazdných podmienkach, súčasná práca všetkých 4 kolies by mu mala pomôcť vyhrabať sa zo všetkých problémov.

Sklamaním bude už len cenovka, aj keď ma to neprekvapuje. Prvá verzia Edition 1 sa na trh dostane za viac ako 100 000 eur. V roku 2022 by k nej mali pribudnúť ďalšie dve varianty – s vyšším a nižším dojazdom.

Zdroj: GMC

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokTEST Opel Corsa E, úplne normálny elektromobil. Konečne!
Nasledujúci článokNa Slovensko dorazili 3 milióny testov, priniesol ich obrí Antonov!