startstop

Všetky Dacie od budúceho roka dostanú nepopulárny obmedzovač rýchlosti. Maximálka bude iba…

Všetky modely Dacia dostali nové logo. Od budúceho roka im pribudne aj obmedzovač najvyššej rýchlosti. 

Symbolom novej identity značky Dacia je biely znak DC v strede masky chladiča. Emblém je tiež umiestnený v strede diskov. Ďalšou viditeľnou zmenou je pridanie loga na zadný panel a volant každého vozidla. Dizajn je minimalistický, aby zostalo len to najnutnejšie, čo stačí na rozpoznanie každého písmena.

Automobilka chce v budúcnosti presadzovať inteligentné spotrebiteľské praktiky. Prejaví sa to postupným upúšťaním od niektorých materiálov ako sú napríklad chrómované dekorácie a všetky kože živočíšneho pôvodu.

„Odhalenie celého radu Dacia s novou vizuálnou identitou predstavuje tretiu a poslednú kapitolu stratégie, ktorá sa začala pred viac ako rokom. Celá zmena je v súlade s našimi hodnotami – jednoduchá, robustná, autentická, v asertívnejšom a modernejšom spôsobe. Nasadenie je pre značku Dacia novým viditeľným impulzom pri dosahovaní jej ambícií.” hovorí Denis Le Vot, CEO Dacia.

Medzi ďalšie zmeny v dizajne patrí farba Sivá Monolith na strešných lyžinách, predných a zadných krytoch podvozku a spätných zrkadlách na Sandero Stepway a Duster.

No ale tou najväčšou a najzásadnejšou zmenou je zavedenie obmedzovača rýchlosti. Od roku 2023 bude Dacia prvou značkou aliancie, ktorá obmedzí všetky svoje vozidlá na maximálnu rýchlosť 180 km/h.

V predchádzajúcich mesiacoch Dacia uviedla na trh malý elektromobil Spring a 7-sedadlové kombi Jogger. Čo sa týka blízkej budúcnosti značky, v roku 2024 sa očakáva príchod tretej generácie kompaktného SUV Duster a tiež nového elektromobilu. Nie je vylúčené, že ním bude nástupca Springu.

Exit mobile version