Domov SPRÁVY News Nissan GT-R skončil a na jeho miesto príde nové Nismo

Nissan GT-R skončil a na jeho miesto príde nové Nismo

Nismo chystá svoj vlastný športový model a s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o nástupcu modelu GT-R. Máme sa na čo tešiť, alebo to bude iba slabý odvar toho, na čo sme boli zvyknutí?

Keď sa povie Nismo, väčšina z nás vie, čo očakávať. Keď sa povie športový Nissan, väčšine zasa príde na um model GT-R, ktorý či chceme či nechceme, končí. A práve meno GT-R, ktoré získalo legendárny cveng, má nahradiť športový model Nismo. Začiatkom tohto roka posledný zástupca rodiny GT-R s označením R35 zmizol z európskeho trhu. Jednoducho nespĺňal emisné limity a to sa neodpúšťa. Jeho nástupca však už pomaly ale isto klope na dvere.

Vlastný model ako náplasť za GT-R

Výkonný riaditeľ športovej divízie Nismo, Takao Katagiri, v rozhovore pre britský Autocar prezradil, že sa niečo chystá. V plnom prúde prebiehajú prípravy nového a veľmi zaujímavého modelu. Treba spomenúť fakt, že tento model si pod svoje krídla plne vzala divízia Nismo. Pôjde teda o jej samostatný model, niečo ako v prípade modelu XM od divízie BMW M.

Aký názov dostane nový športový model Nismo, ešte Katagiri nezverejnil. Potvrdil však, že sa dostane na trh v USA, ale aj v Európe a Veľkej Británii. Poctu premiéry si však užijú doma v Japonsku. Katagiri zatiaľ nezverejnil ani rok, kedy by mala prebehnúť premiéra tohto modelu. Isté je, že Nismo to chce všetko stihnúť v rámci tejto dekády.

ssangyong-torres-evx
Trpezlivosť ruže prináša

„Tento región je pre nás veľmi, veľmi dôležitý. Najmä pre naše športové vozidlá,“ uviedol šéf divízie Nismo a myslel tým Veľkú Britániu, kde Nissan má svoj výrobný závod v meste Sunderland. „Jediné, čo môžem povedať, je, aby ste boli trpezliví. Chystáme sa predstaviť veľmi zaujímavý model pod značkou Nismo.“ Podľa slov šéfa športovej divízie sa máme na čo tešiť a to sľubuje minimálne ľahké pokračovanie odkazu kultu GT-R.

Model GT-R zmizol začiatkom tohto roka z európskeho trhu po takmer 13 rokoch. Dôvodom sú, ako to už zvykom býva, emisie. Práve kvôli emisiám sa Nissan rozhodol nedopriať Európe ani model Nissan Z, priameho nástupcu modelu 370Z. Britský experti predpokladajú, že v prípade modelu od Nisma môžeme očakávať hybridný pohon.

Maj sa, GT-R

Aj samotný Takao Katagiri potvrdil, že Nissan a Nismo plánujú uviesť na trh kombinácie hybridných a čisto elektrických modelov. Vysoko výkonný elektrický model ešte v dávnejších rozhovoroch zástupcovia Nissanu vylúčili. Minimálne do doby, kedy budú môcť použiť batérie s pevným lítiom, respektíve solid-state batérie.

Použitie takýchto batérii sa však stále javí ako hudba ďalekej budúcnosti. Tak či onak, GT-R nám dalo posledné zbohom, aspoň nateraz a dieru po ňom snáď zapláta nový model Nismo.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 4

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokV Mercedese nechal Mikuláš 800 koní pre triedu S
Nasledujúci článokTEST Electrolux 800 Ultimate, konečne vysávač s poriadnym výkonom