Domov SPRÁVY News Moderný veterán, Bentley Speed Six Continuation

Moderný veterán, Bentley Speed Six Continuation

Keď veterán vyzerá ako nový, nie je to až také prekvapenie. To isté platí aj v prípade Bentley Speed Six Continuation. Akurát, v tomto prípade naozaj práve zišlo z výrobnej linky.

Britská klasická automobilka pred časom predstavila sériu svojich automobilov spred vojnového obdobia. Celá séria nesie názov Continuation a skladá sa z celkovo 12-tich vozov. Prvý z tejto veľmi limitovanej série pre naozaj majetných zákazníkov bol model Bowler. Teraz prišiel rad na najúspešnejší pretekársky model, Bentley Speed Six Continuation.

Bentley Speed Six Continuation

Car Zero

Prvý kus z tejto málo početnej série tohto modelu nesie označenie Car Zero. Už samotný názov naznačuje, že tento kus sa k zákazníkom nedostane. Konštruktéri na ňom pracovali dlhých 10 mesiacov plných študovania pôvodných nákresov, dokumentov, ale aj jedného originálneho kusu Bentley Speed Six, ktorý automobilka drží vo svojej zbierke Heritage Collection. Tento model nevyhral len nespočetné množstvo pretekov naprieč rôznymi kategóriami, pripísal si aj dve prvé priečky na legendárnom vytrvalostnom závode 24h Le Mans, a to v rokoch 1929 a 1930.

Bentley Speed Six Continuation

Festival rýchlosti 

Verejná premiéra tohto predprodukčného kusu sa uskutočnila na Festivale rýchlosti v Goodwoode. Teraz nasleduje pol roka náročných testov a rôznych skúšok pre potreby automobilky, aby neskôr mohli zahájiť výrobu 12-tich kusov Bentley Speed Six Continuation. V horizonte najbližších šiestich mesiacov vývojový model čakajú testy, ktoré simulujú nájazd približne 35-tisíc kilometrov v bežnej premávke a približne 8-tisíc kilometrov na pretekárskom okruhu. Záťaž na automobil bude automobilka stále postupne zvyšovať, aby mala istotu, že zvládne aj jazdu v náročných podmienkach.

Bentley Speed Six Continuation

Nové komponenty

Pod kapotou sa ukrýva pôvodný 6-valcový motor s objemom 6,5 litra. Aj keď je motor poskladaný podľa originálnej predlohy, skladá sa z viac ako 600 novo vyrobených komponentov. Prvé meranie výkonu ukázalo výkon len na dnešnú dobu skromných 205 konských síl. Od pôvodných parametrov z roku 1930 je tak odchýlka približne len 5 koní. Každý z 12-tich produkčných kusov bude vybavený dobovým dekorom a autentickými materiálmi. Zákazník si môže vybrať z piatich dobových farieb karosérie. Vyššie spomínaný kus Car Zero má prevedenie karosérie v odtieni Parsons Napier Green, ktoré je kombinované s interiérom v svetlo hnedej koži. Aj napriek tomu, že automobilka cenu tohto kúska nezverejnila, každý z plánovaných vozov už má svojho majiteľa.

 

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokBrad Pitt a Lewis Hamilton natočia film o F1. Čo o ňom vieme?
Nasledujúci článokPreteky v Goodwoode ovládol McLaren Solus GT. Na trati sme videli aj Mr. Beana