Domov SPRÁVY News Škoda mala vynález, ktorý upadol do zabudnutia príliš rýchlo. Skopírovalo ho aj...

Škoda mala vynález, ktorý upadol do zabudnutia príliš rýchlo. Skopírovalo ho aj BMW

Zdroj: Skoda Auto

Zaujímavý vynález v minulosti predstavila značka Škoda, neskôr ho prebralo aj prémiové BMW. Zistili však, že toto riešenie nemusí priniesť až toľko úžitku, ako sa očakávalo. To, že Škoda Auto charakterizuje slogan „Simply Clever“ všetci dobre vieme. Väčšina nápadov, s ktorými automobilka príde, uľahčujú majiteľom automobilov život. Nie vždy sa ale všetko podarí.

Škoda sa vždy snaží priniesť spolu so svojimi novými modelmi nejaký zaujímavý a šikovný vynález, či vylepšenie. Napríklad držiak na parkovacie lístky, škrabka na ľad vo viečku nádrže a mnohé iné uľahčujú majiteľom áut každodenný život. Niektoré vychytávky sa však neuchytili a automobilka ich používanie zastavila.

vynález škrabka na ľad vo viečku nádrže

Priekopník Superb

Reč je konkrétne o unikátnom otváraní piatych dverí batožinového priestoru, ktoré dostal model Superb vo svojej druhej generácii v roku 2008. Auto prinieslo zaujímavé riešenie otvárania batožinového priestoru. Šlo v podstate o hybrid medzi liftbackom a klasickým sedanom a Škoda dala tomuto špeciálnemu systému názov TwinDoor. Stlačenie jedného tlačila viedlo k otvoreniu veka batožinového priestoru, presne ako v modeloch s karosárskou verziou sedan. Druhou z možností bolo otvorenie celej zadnej časti ako to poznáme aj v súčasnom modeli Superb. Prvý z menovaných spôsobov otvárania umožnil lepší komfort cestujúcich vzadu, kedy im pri otvorenom veku neprenikal studený, respektíve teplý vzduch podľa aktuálneho ročného obdobia.

vynález otvárania dverí batožinového priestoru
Zdroj: Skoda Auto
Pridalo sa aj BMW

Ak ste ale potrebovali do auta vložiť niečo väčšie, hodil sa vám druhý spôsob otvárania celých piatych dverí. Aj napriek tomu, že táto vychytávka mala celkom logické použite, Škoda od nej upustila pomerne rýchlo. Takéto riešenie totiž predražovalo vývoj a prinášalo viacero komplikácií. Preto Superb vo svojej tretej generácii už systém TwinDoor nedostal.

Škoda však nebola jedinou automobilkou, ktorá sa rozhodla nainštalovať niečo podobné do svojich automobilov. Podobný systém malo aj BMW napríklad pri modeli BMW 5 GT v generácii s označením F07, ktorá prišla na trh v roku 2009. Ako sa vám pozdáva takýto systém otvárania dverí? Príde vám praktický a uvítali by ste ho aj v nových modeloch?

Elektrický Jeep? - Test Jeep Avenger

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hodnotení 243

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

ZDROJGaraz.cz
Predchádzajúci článokŠkoda ohlásila nové najlacnejšie SUV. Kylaq dostane vďaka svojej veľkosti daňové úľavy
Nasledujúci článokNový SsangYong Actyon sa inšpiroval Range Roverom a BMW

8 COMMENTS

    • Ja som to mal v superbe a veľmi si to chvalim
      Teraz mam audi a6 c7 sedan a veľmi mi to chyba to otváranie

  1. Kajus Bonus mať takúto možnosť dnes tak by som volil jedine ejkej ejk TWINDOORS … nobelobku za tento nápad by som dal doslova dobrá vychytavka

  2. Mám Superb 2, a za mňa, je to výborný nápad a je to veľmi praktické.
    Škoda, že sa to neprenieslo aj na Superb 3.

Comments are closed.