Domov TESTY Nové vozidlá Kia Sorento do detailu – v čom má nafta oproti hybridom navrch?

Kia Sorento do detailu – v čom má nafta oproti hybridom navrch?

Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos

Nová Kia Sorento prichádza s významnými zmenami vo svojom vzhľade a taktiež niekoľkými technologickými novinkami. Otestovali sme vrcholnú výbavu Platinum s jediným naftovým agregátom v ponuke.

Najvýraznejšou zmenou je predná časť, ktorá teraz disponuje vertikálnymi svetlami s denným svietením, ktoré vytvára efekt akéhosi súhvezdia. Štandardne sú k dispozícii LED svetlá s automatickým prechodom medzi diaľkovými a stretávacími, avšak absencia Matrix LED technológie je značným mínusom v porovnaní s konkurenciou. Vynovené Sorento môžete obuť na 19-palcové alebo 20-palcové disky kolies, pričom sú k dispozícii tri nové dizajny. Vzadu sú zmeny decentné, LED svetlá majú pozmenenú grafiku smeroviek a nárazník je robustnejší. Pribudli tri nové farby, na vozidle je Volcanic Sand.

2024 KIA Sorento 2.2 CRDi - Podrobný TEST

 

Zoznámenie s interiérom

V interiéri sa toho zmenilo taktiež dosť. Aktuálne usporiadanie zahŕňa dva 12,3-palcové displeje pre prístrojový štít a multimédiá. Volant je upravený, ale zachováva hardwarové tlačidlá. Dynamický stredový panel umožňuje prepínanie medzi ovládaním klimatizácie a multimédií, čo je kreatívne riešenie, ale občas dokáže zmiasť. Nižšie sú umiestnené USB-C porty a bezdrôtová nabíjačka. Volič prevodovky získal hodnotnejšie vyhotovenie a v jeho okolí sa okrem voliča režimov nachádza niekoľko tlačidiel, ktorými môžete napríklad vypnúť štart-stop systém.

Kia Sorento
Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos

Odkladacie priestory vo dverách sú síce užšie, ale lakťová opierka to kompenzuje. Sedadlá v najvyššej úrovni sú potiahnuté prémiovou kožou Nappa, pričom v základe sú dostupné s umelou kožou. V najvyššej výbave sú vyhrievané aj ventilované a vodičovo sedadlo má veľmi schopnú masážnu funkciu. Spolujazdec si musí vystačiť iba s relaxačnou polohou sedadla. Panoramatické strešné okno je za príplatok 1300 a ponúkne pomerne veľkú otvárateľnú plochu. Rovnakú sumu si vypýta digitálny balík, ktorý zahŕňa virtuálne spätné zrkadlo a možnosť odomykať auto telefónom. Po softvérovej stránke treba vyzdvihnúť bezdrôtový Apple CarPlay a Android Auto, ktoré pri vyššej úrovni systémov v kórejských autách chýbali.

Kia Sorento
Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos
Dá sa vôbec cestovať v plnom počte?

Pri sedení vzadu sa ukazuje rozdielny prístup k využitiu priestoru. Sorento je o 6 cm dlhšie než nový Kodiaq, ale ponúkne menej priestoru v batožinovom priestore. Naopak, pasažieri v strednom rade budú mať kráľovský priestor. Rázvor ponúka o 3 cm viac ako pri českom konkurentovi. Sedadlá sú polohovateľné a posúvateľné dopredu a dozadu, čo zvyšuje flexibilitu pri prevážaní nákladu. Nechýbajú USB-C porty, 12V zásuvka a štyri držiaky na poháre. Negatívom je chýbajúci otvor v strednom sedadle na prevážanie dlhších predmetov a sklápanie v pomere 60:40.

Kia Sorento
Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos

Na test sme mali Sorento v 7-miestnej verzii a prekvapivo, tretí rad sedadiel ponúka podobné komfortné prvky ako stredný rad. Najdôležitejšia je možnosť ovládania ventilácie. Miesta je však len tak-tak pre dospelého človeka, tu sa skôr usadia deti. Ak cestujete s plným počtom pasažierov, narazíte však na problém, pretože batožinový priestor má v tejto konfigurácii iba necelých 180 litrov. Kodiaq ponúkne až 340 litrov. V Sorente sa tak budete musieť zbaliť do strešného nosiča a dodáme, že strecha má nosnosť 100 kilogramov. Po sklopení sedadiel tretieho radu získate 609-813 litrov a po sklopení stredného radu viac ako 2000 litrov. Pri 5-miestnej verzii je štandardný objem 700-900 litrov. V batožinovom priestore nechýba 12V zásuvka, ale aspoň jedna 230V zásuvka by sa zišla, keby ste šli s autom napríklad kempovať.

Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos
Nafta sa v meste vie potrápiť, ale záťaž zvláda skvelo

Nové Sorento ponúka tri motorizácie. Testovaný diesel je jediný bez elektrifikácie. Osvedčená jednotka 2.2 CRDi ponúkne 142 kW (193 k) a 440 Nm. Výkonom zapadá do priemeru triedy a vzhľadom na hmotnosť na úrovni 1,9 tony si s autom dokáže poradiť tak akurát. Ak využijete jeho plné prevozné kapacity, prejaví sa, že po facelifte prišlo Sorento o niekoľko koní kvôli emisiám. Spotreba s naftovým agregátom nebola v meste najnižšia. Tu bude mať výhodu samonabíjací hybrid a plug-in hybrid. Pri kratších presunoch v čisto mestskom prostredí sme sa pohybovali na úrovni viac ako 9 litrov.

Kia Sorento
Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos

V momente, ako naša trasa obsahovala aspoň krátky úsek na obchvate, sa hodnota znížila na úroveň 8 litrov. Pri plynulej premávke sa dokážete dostať aj pod túto hranicu. Na diaľnici sa spotreba stabilne držala na 7,5 litroch a pri jazde okreskami to bolo 6,1 litra. Cestu na chatu v kombinovanej premávke s plne naloženým autom sme zvládli s výbornou spotrebou 6,8 litra, avšak na diaľnici bola rýchlosť obmedzená na 110 km/h.

Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos
Výhoda oproti hybridom

Obrovská výhoda naftového agregátu spočíva v 8-stupňovej DCT prevodovke, keďže hybridy sú spojené so 6-stupňovým automatom. Pri 130-tke tak točí stabilných 2-tisíc otáčok a v kabíne prevláda ticho narušené iba aerodynamickým hlukom, ktorý sa pri SUV s takto veľkou čelnou plochou nedá len tak oklamať. V prípade, ak si to situácia vyžiada, je Sorento pripravené aj na nespevnené cesty. Pohonom všetkých štyroch kolies preferuje skôr prednú nápravu, ale jeho správanie upravuje počítač na základe zvolených režimov offroad jazdy – sneh, blato, piesok. Testované Sorento stojí takmer 61 000 , ale diesel začína od 52 000 a hybridy od 52 500, respektíve 59 000 €.

2024 KIA Sorento 2.2 CRDi - Podrobný TEST

TECHNICKÉ ÚDAJE Kia Sorento
Motor 2.2 CRDi
Objem 2 151 cm3
Max. výkon 142 kW / 193 k
Max. krútiaci moment 440 Nm
Dojazd Nafta
Pohon AWD
Prevodovka 8-stupňový automat
ROZMERY, HMOTNOSTI A OBJEMY
Dĺžka 4 815 mm
Šírka (bez spätných zrkadiel) 1 900 mm
Výška 1 700 mm
Rázvor náprav 2 815 mm
Objem batožinového priestoru 609-813 l
Zrýchlenie 0-100 km/h 9,5 s
SPOTREBA (počas testu)
Naftový motor
Mesto 8,2 l/100 km
Diaľnica 7,5 l/100 km
Okresky 6,1 l/100 km
CENA
Základná cena modelu 51 990
Základná cena testovanej verzie 56 490

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokMôžu parkovať pred mojím vchodom, aj keď nemám vyznačené státie?
Nasledujúci článokPamätáte si ešte, ako poskytnúť prvú pomoc? Návod a ďalšie dôležité informácie