Domov TESTY Nové vozidlá Skutočne dostupné mestské auto s neuveriteľnou spotrebou sa volá…

Skutočne dostupné mestské auto s neuveriteľnou spotrebou sa volá…

MG3 Hybrid+ prichádza na trh s ambíciou znepríjemniť život populárnemu Renaultu Clio E-Tech a Toyote Yaris Hybrid. Prináša niekoľko zaujímavých inovácií a jeho hybridný pohon by sa podľa recenzií mohol označiť ako jedno z najlepších riešení v tomto segmente.

Najväčšou zbraňou MG3 Hybrid+ je jeho pohon, ktorý si zaslúži známku A+. 1,83 kWh batéria je väčšia o 0,6 kWh než pri Renaulte, čo prispieva k vyššiemu systémovému výkonu a lepšiemu zrýchleniu. Na rozdiel od multimódových prevodoviek, ktoré ponúka konkurencia, má MG3 len tri prevody.

2024 MG3 - skutočne dostupné auto s neuveriteľnou spotrebou - TEST

Základ pre túto pohonnú sústavu tvorí benzínová jedna-päťka s výkonom 102 koní, ktorá ale primárne slúži ako generátor energie pre elektromotor s výkonom 136 koní. Ten zabezpečuje parádnu dynamiku. Keďže systémový výkon je až 194 koní, MG3 Hybrid+ zvládne zrýchliť na stovku za rovných 8 sekúnd.

MG3 Hybrid+ na diaľnici

Pomer cena/výkon

Aj keď sa dizajnom MG3 nemôže úplne rovnať francúzskej konkurencii, dobieha to bohatou základnou výbavou. Tá zahŕňa LED denné svetlá, digitálny prístrojový štít s uhlopriečkou 7″, stredový 10,25″ dotykový displej, automatickú klimatizáciu a elektrické ovládanie predných aj zadných okien. A to všetko s hybridným systémom za prijateľných 18 890 €.

MG3 Hybrid+ s veternými turbínami
Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos

Pre tých, ktorí túžia po vyššom komforte, MG3 ponúka strednú výbavu za 19 990 €, kde sú navyše zliatinové disky, viac reproduktorov či štartovacie tlačidlo. Testovaná najvyššia výbava zahŕňajúca 360° kameru, vyhrievanie predných sedadiel či dažďový senzor je k dispozícii za 20 930 €. Pre porovnanie, konkurenčné modely začínajú v podobnej výbave na cenách okolo 23-tisíc €.

Je vnútri cítiť šetrenie?

Interiér si pre MG zachoval vysokú úroveň spracovania. Nič nevŕzgalo a taktiež nepôsobilo ani prehnane lacno. Samozrejme, cenovka si vyžiadala prítomnosť tvrdších plastov a minimum dizajnových výstrelkov či hardwarových tlačidiel. Taktiež v našom prípade bolo lícovanie plastov na podpriemernej úrovni. Infotainment ponúka aktuálnu verziu softvéru, ktorá je rýchla a relatívne prehľadná. Menu klimatizácie lepšie pracuje s priestorom, ale niektoré ikony sú naďalej veľmi maličké a zle prístupné. Potešila prítomnosť USB-A a USB-C portov, avšak telefón si spojíte iba s USB-A. Celkovo je architektúra interiéru veľmi podobná s väčším modelom MG4.

interiér MG3 Hybrid+
Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos
Miesta nie je na rozdávanie

Priestor pre zadných pasažierov je na danú triedu slušný. S rázvorom 257 cm je MG3 o centimeter kratší ako Clio. Miesta je tak akurát pre kolená, ale dospelí môžu mať problém s miestom na hlavu. Ocenili sme prítomnosť výduchov klimatizácie a USB-C portov. MG3 ponúka kufor s maximálnym objemom 293 litrov, čo je na malý mestský hybrid primerané. V cenníku je však uvedené aj číslo 241 litrov, pravdepodobne kvôli prítomnosti dvojitého dna, ktoré však nie je najlepšie organizované. Konkurenti v tomto ohľade ponúkajú o niečo viac miesta.

zadné sedadlá MG3 Hybrid+
Foto: startstop.sk, Marek Gorozdos
Žiari spotrebou a dynamikou

Pri mestskej jazde sa MG3 Hybrid+ správa takmer ako elektromobil. Spaľovací motor sa využíva hlavne na dobíjanie batérie a vodič sotva spozoruje prechod medzi týmito režimami. V meste dosahuje hybrid priemernú spotrebu 4 litre na 100 km, na okreskách je to 5,2 litra. Pri jazde na diaľnici je cítiť, že MG3 dlhé cesty zvládne, ale nie je to primárne miesto, kde sa bude cítiť ako doma. Napriek tomu, že vozidlo dynamicky zvláda aj nad 100 km/h veľmi aktívne zrýchľovať, aerodynamickú hluk je výrazný. 3-stupňová prevodovka znamená, že na diaľnici motor točí 2 900 otáčok. Spotreba však ostala na sympatickej hodnote, rovných 7 litrov. Pre hybridnú jazdu auto ponúka trojstupňovú rekuperáciu. Nie však tak silnú, aby ste dosiahli efekt jednopedálového jazdenia.

MG3 Hybrid + má špičkový hybridný systém a cenovku, v ktorej sa iba ťažko hľadajú dôvody, prečo sa pustiť do konkurencie. Niekomu nemusí sadnúť dizajn a taktiež jednoduchšie technológie, či použité materiály. Odvďačí sa nízkymi prevádzkovými nákladmi, ktoré vám budú šetriť peniaze aj po kúpe.

2024 MG3 - skutočne dostupné auto s neuveriteľnou spotrebou - TEST

MG3 Hybrid +
Usporiadanie a počet valcov radový 4-valec
Zdvihový objem 1499 cm3
Max. výkon 143 kW/194 k
Max. krútiaci moment 250 Nm
Palivo benzín + elektromotor
Pohon predný
Prevodovka 3-stupňová automatická
ROZMERY, HMOTNOSTI A OBJEMY
Dĺžka 4 113 mm
Šírka 1 797 mm
Výška 1 502 mm
Rázvor náprav 2 570 mm
Prevádzková hmotnosť 1 308 kg
Objem batožinového priestoru 293 l
Zrýchlenie 0-100 km/h 8 s
Max. rýchlosť 170 km/h
SPOTREBA
Kombinovaná (WLTP)

Mesto (Test)

Diaľnica (Test)

Okresky (Test)

Kombinovaná (Test)

4,4 l/100 km

4,0 l/100 km

7,0 l/100 km

5,2 l/100km

5,5 l/100km

CENA
Základná cena modelu 18 890 eur
Cena testovanej verzie 20 930 eur

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 0 / 5. Počet hodnotení 0

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokJeremy Clarkson odhalil identitu posledného Stiga
Nasledujúci článokModely Nissan Nismo nebudú len elektrické. Rast EV je vraj chaotický

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here