Domov SPRÁVY News Kia vyraďuje z ponuky jeden zo svojich spaľovákov, nebol oň záujem

Kia vyraďuje z ponuky jeden zo svojich spaľovákov, nebol oň záujem

Foto: Kia

Rodina modelu Ceed je mimoriadne bohatá. Zahrňuje hatchback, kombi, crossover a shooting brake. Posledný spomenutý v podobe modelu Proceed podľa britského portálu Autocar končí po šiestich rokoch. 

Model Proceed prišiel na svet ako trojdverový, športovo ladený hatchback v roku 2006, ešte v dobách, kedy sa ceed volal cee’d. V rámci druhej generácie, predstavenej na ženevskom autosalóne v roku 2012, prišiel v roku 2013 pro_cee’d aj vo verzii GT, čo bol prvý pokus značky o ostrý hatchback. V tretej generácii ceed konečne prišiel o apostrof v názve a aj jeho vrcholná verzia dostala normálne meno Proceed. Nebol však už trojdverovým hatchbackom, ale elegantným kombíkom so zvažujúcou sa linkou strechy a malým, veľmi skloneným zadným oknom. Vo verzii GT bol k dispozícii s preplňovanou zážihovou jedna-šestkou s 204 koňmi (150 kW) a 265 Nm.

Foto: Kia

Koniec po šiestich rokoch

Automobilka pristúpila k „racionalizácii“ ponuky modelového radu Ceed s cieľom „sústrediť sa na najpopulárnejšie modely“. Je veľká škoda, že najkrajší model rodiny Ceed končí. Model Proceed z ponuky zmizne, ba čo viac, ​​jeho výroba už bola ukončená a teraz sa len dopredávajú skladové kusy.

Páčil sa vám tento článok?

Priemerné hodnotenie 4 / 5. Počet hodnotení 2

Ohodnotte tento článok!

Ďakujeme

Sledujte nás na Facebooku!

Mrzí nás že ste neboli spokojný...

Pomôžte nám zlepšiť sa!

Napíšte nám čo by sme mali zlepšiť!

Predchádzajúci článokPrimátor Vallo ide meniť ďalšiu bratislavskú ulicu, zmena pre vodičov
Nasledujúci článokŠkoda Elroq: TÝMITO cenami zbúra slovenský trh

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here